Veldbloemen zaaien

Verhoog de biodiversiteit én geniet meer van de natuur

Veldbloemen zaaien in de tuin

Veel mensen dromen ervan, een wilde bloemenweide in de tuin! Het zaaien van wilde bloemen lijkt op het eerste oog erg eenvoudig, maar er komt best een hoop bij kijken. Om echt een succesvolle meerjarige bloemenweide te krijgen, is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Bij ons kunt u terecht voor het laten zaaien van een wilde bloemenweide! Wij weten alles over het zaaien van wilde bloemen en kunnen u dan ook goed adviseren over wat voor soort bloemen er bij uw tuin passen. Er zijn namelijk verschillende soorten wilde bloemen, die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Wij leggen u uit hoe we u het best kunnen helpen een bloemenweide te creëren die het best bij uw wensen past!

Wat voor grond?

Bij het zaaien van wilde bloemen is het soort grond erg bepalend bij het uitkiezen van de soorten bloemen. Uw grond kan namelijk klei-, zand- of leemgrond zijn en bij elk van deze soorten grond passen verschillende soorten bloemen. Verder zijn er nog een hoop factoren bepalend bij het uitkiezen van de verschillende soorten bloemen. Is de grond vruchtbaar en voedselrijk of niet? En is de grond goed waterdoorlatend of juist droog of nat en ligt de grond vaak in de schaduw of in de zon? Al deze factoren hebben invloed op het zaaien en groeien van de wilde bloemen. U merkt het al, er komt een hoop kijken bij het zaaien van wilde bloemen in uw tuin. Wij helpen u dan ook graag bij het zaaien van uw wilde bloemenweide en met onze expertise bent u ervan gegarandeerd dat er in uw tuin snel een mooie en gezonde wilde bloemenweide groeit!

Uw gazon volledig gemanaged

Als bedrijf hebben we meer dan 25 jaar ervaring opgedaan binnen ons vakgebied. Verticuteren, zaaien, onderhouden: het zit ons in het bloed. Ieder seizoen en jaar in jaar uit kunnen wij u volledig ontzorgen bij alles wat met uw gazon te maken heeft.

Gazon onderhoud

Het mooi houden van een gazon heeft alles te maken met consequent en professioneel onderhoud.
Lees meer

Gazon aanleg

Als gespecialiseerd bedrijf weten wij precies wat er allemaal nodig is voor een prachtig gazon.
Lees meer

Veldbloemen zaaien

Geniet langdurig van een prachtige bloemenweide en verhoog de biodiversiteit in uw tuin.

Wat voor soorten veldbloemen wilt u?

Het uitzoeken van een goed zadenmengsel voor het zaaien van een bloemenweide is zo makkelijk nog niet. Het is namelijk niet zo dat u een bloemenweidemengsel koopt dat u zaait en waar u verder nooit meer iets aan hoeft te doen. Een eenjarige bloemenweide ziet er erg mooi uit, maar heeft ook heel veel aandacht nodig. U moet dan elk jaar de grond bewerken en de bloemen opnieuw zaaien. Er bestaan ook bloemenweidemengsels die een paar jaar mee kunnen zonder dat u veel aan het onderhoud hoeft te doen. Maar hoe weet u nu welk bloemenmengsel er precies bij uw wensen past? Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een geschikt zadenmengsel voor uw tuin. Wij houden rekening met uw wensen en zoeken aan de hand van onze ervaring uit welk zadenmengsel het beste bij uw tuin én natuurlijk bij uw wensen past. Zo bent u ervan verzekerd dat uw bloemenweide snel en mooi zal gaan bloeien en groeien, zonder dat dit problemen oplevert.

Gazon specialist De Klimop komt graag bij u langs

Wij hebben inmiddels 25+ jaar ervaring met het aanleggen en onderhouden van gazons én het zaaien en onderhouden van veldbloemen. Maak gebruik van onze kennis en geniet binnen afzienbare tijd van een prachtig gazon.
06-20970734

Hoeveel kost een bloemenweide?

Een bloemenweide kan een van de goedkoopste vormen zijn van groenbeheer, zelfs een stuk goedkoper dan een gazon. Maar voordat u een duurzame bloemenweide hebt ontwikkeld, moet u er wel wat moeite insteken en ook heeft het groeien van een bloemenweide tijd nodig. Sommige wilde bloemenzaden hebben ook veel tijd nodig om te ontkiemen, het kan zelfs 1 jaar duren voordat ze ontkiemen. Wij adviseren en helpen u graag bij het zaaien van uw bloemenweide. We kiezen samen met u de soorten bloemen uit en zaaien het vervolgens in. Zo weet u zeker dat uw veldbloemen onder de beste omstandigheden wordt ingezaaid en weet u ook binnen welke periode de eerste bloemen zullen bloeien. Zo weet u van tevoren dat uw investering er echt voor gaat zorgen dat er een mooie bloemenweide gaat groeien in uw tuin!

Hoe groot moet mijn tuin zijn?

De grootte van een tuin voor het zaaien van wilde planten maakt eigenlijk niet uit. Een vierkante meter grond is al voldoende om een stukje wilde tuin aan te leggen. Veel natuurliefhebbers willen

graag dat meer mensen hun tuin bezaaien met bloemen, planten of gras. Er worden nog altijd veel te veel tuinen compleet bestraat zonder ook maar een stukje groen. Dit verstoort de natuur, vooral de insecten. Hoe groter de tuin is, hoe meer geuren u gaat ruiken en hoe meer kleuren u ziet in uw tuin.

Welke bloemenmengsels zijn er te koop?

Je kunt bloemenmengsels onderverdelen in verschillende groepen. Hieronder ziet u de verschillende soorten op een rijtje:

Akkerbloemenmengsel
- Eenjarige soorten
- Veel kleuren en bloemen
- Hebben veel zon nodig
- Elk jaar doortrekken en bijzaaien
- Trekken vlinders, bijen en insecten aan
- Groeien en bloeien snel

Ruderale mengsels
- Een- en tweejarige en kortlevende vaste planten
- Veel bloemen en kleuren
- Hebben veel zon nodig
- Elke 3 à 4 jaar grond lostrekken
- Geschikt voor zeer vruchtbare bodem

Bloemrijk graslandmengsel
- Meestal vaste planten
- Niet veel bloemen en kleuren
- Trekken vlinders, bijen en insecten aan
- Op een onvruchtbare bodem erg duurzaam

Mengsels voor onder begroeiing
- Meestal vaste planten
- Geschikt voor veel soorten grond
- 1x per 2 jaar maaien in september en oktober
- Geschikt voor bosranden, schaduwhoeken en onder bomen

Veldbloemen zaaien – hoe gaat dat?

Stel, wij komen bij u langs voor het inzaaien van een wilde bloemenweide, wat gaan wij dan precies doen? Er zijn verschillende stappen die wij nemen voor het inzaaien van een bloemenweide. Ten eerste bereiden wij de bodem voor op het inzaaien van de zaden. We zorgen ervoor dat de grond schoon en kaal is, zodat de zaden makkelijk kunnen ontkiemen. We halen alle begroeiing weg op de plek van de bloemenweide en zorgen er ook voor dat hardnekkige onkruidsoorten zoals ridderzwing, akkerdistel en kweekgras zo diep mogelijk worden uitgestoken. Het is dus erg belangrijk dat alle onkruid wordt verwijderd voor het inzaaien van de bloemen.

Als de grond eenmaal kaal en zo vrij mogelijk van onkruid is, beginnen we met zaaien. Wij zorgen ervoor dat dit onder de allerbeste omstandigheden gebeurt en zullen u vervolgens voorzien van

informatie voor het bijhouden van uw wilde bloemenweide. Zo weet u precies wat u te wachten staat en kan u al snel genieten van uw nieuwe tuin!

Aan de slag!

Het planten van veldbloemen en het aanleggen van een bloemenweide is niet eenvoudig en daarom helpen wij u hier graag bij! Wij adviseren u onder andere welke soorten bloemen het beste bij uw tuin passen en houden natuurlijk zo goed mogelijk rekening met uw wensen. Vervolgens zorgen we ervoor dat uw tuin onder de beste omstandigheden wordt ingezaaid, zodat u snel en zorgeloos kan gaan genieten van uw prachtige bloemenweide! Neem snel contact op voor advies en een vrijblijvende offerte.
Internetbureau Duidelijk Online