Gazon onderhoud

Wilt u een nieuw gazon aan laten leggen? De Klimop staat voor u klaar.

Onderhoud van uw gazon

Een gazon vergt bijna altijd wel wat onderhoud, maar op welke manier kan uw gazon er nou wel altijd netjes bijliggen? Dit ligt ten eerste natuurlijk erg aan het soort gazon dat u heeft, een gazon van grasmatten vergt net een andere verzorging dan een gazon van gras. Het bijhouden van uw gazon gaat dus zeker niet vanzelf, hier gaat veel tijd in zitten en het moet regelmatig gebeuren. Maar dit hoeft u zeker niet tegen te houden om een gazon aan te leggen! Wij bieden naast de aanleg van het gazon, ook het onderhoud van het gazon aan en kunnen dit werk voor u uit handen nemen. Zo hoeft u nergens rekening mee te houden en is uw tuin toch voorzien van een net en mooi gazon!

Hoe onderhouden wij u gazon?

Het mooi houden van een gazon heeft alles te maken met onderhoud, als gazon specialist weten wat dat als geen ander. Als wij uw gazon onderhouden, komen wanneer dit nodig is langs. Gemiddeld is dit zo'n 4 tot 6 keer per jaar. Gedurende de wintermaanden wordt er geen onderhoud uitgevoerd. Het is belangrijk dat het onderhouden van uw gazon regelmatig gebeurt, zodat onder andere gele vlekken in het gras, mos en onkruid worden voorkomen. Hoe vaker en nauwkeuriger het gazon wordt bijgehouden, hoe beter! Wij monitoren in hoeverre dit nodig is zodat we de juiste zorg aan u grasmat en gazon kunnen leveren. Twijfel dan ook niet om contact met ons op te nemen als u het onderhoud van u gazon professioneel wilt laten doen!

Uw gazon volledig gemanaged

Als bedrijf hebben we meer dan 25 jaar ervaring opgedaan binnen ons vakgebied. Verticuteren, zaaien, onderhouden: het zit ons in het bloed. Ieder seizoen en jaar in jaar uit kunnen wij u volledig ontzorgen bij alles wat met uw gazon te maken heeft.

Gazon onderhoud

Het mooi houden van een gazon heeft alles te maken met consequent en professioneel onderhoud.

Gazon aanleg

Als gespecialiseerd bedrijf weten wij precies wat er allemaal nodig is voor een prachtig gazon.
Lees meer

Veldbloemen planten

Geniet langdurig van een prachtige bloemenweide en verhoog de biodiversiteit in uw tuin.
Lees meer

Verzorging van uw gazon – wat doen we nou precies?

Wellicht vraagt u uzelf nu af, maar wat moet er nou eigenlijk allemaal gebeuren voor het onderhouden van een gazon? Wat komen wij doen in uw tuin en hoe vaak is dit nodig? Wanneer een gazon goed onderhouden wordt, kunt u jarenlang genieten van uw mooie gazon. Elk soort gazon heeft een andere vorm van onderhoud nodig, zo gaat bijvoorbeeld de verzorging van grasmatten net iets anders dan bij een gazon van gezaaid gras. Ook is er een andere verzorging nodig bij gras wat veel in de schaduw ligt dan gras wat vaak in de zon ligt. Ten slotte moet een gazon met een bijzondere vorm anders worden onderhouden dan een recht gazon. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat we moeten doen om elke soort gazon op de juiste manier te onderhouden. Zo bent u bij ons verzekerd van een strak en mooi gazon! Hieronder ziet u precies wat onze werkzaamheden zijn waardoor uw gazon er strak en mooi bij gaat liggen.

Gazon specialist De Klimop komt graag bij u langs

Wij hebben inmiddels 25+ jaar ervaring met het aanleggen en onderhouden van gazons én het planten en onderhouden van veldbloemen. Maak gebruik van onze kennis en geniet binnen afzienbare tijd van een prachtig gazon.
06-20970734

Onderhoud van gazon

Het onderhouden van uw gazon is erg belangrijk voor het behouden van een mooi gazon. Als u ons heeft ingeschakeld voor het onderhouden van uw gazon wilt u natuurlijk weten wat wij precies komen doen. Wij stellen van tevoren altijd een planning op voor het onderhouden van uw gazon. Onder andere wanneer we komen en wat we precies gaan doen kunt u allemaal terugvinden op de planning. Hieronder vindt u een algemeen stappenplan dat wij gebruiken voor het onderhouden van uw gazon, dit kan natuurlijk afwijken per soort gazon.

1. In het voorjaar onderhouden wij het gras net iets anders dan de rest van het jaar. In het voorjaar beginnen we met een start bemesting.

2. We zorgen ervoor dat uw gazon goed belucht wordt, dit doen wij door het gazon te verticuteren én uiteraard te beluchten. Dit houdt in dat we met een verticuteermachine tot ongeveer 1 cm diepte de bodem in gaan. Hierdoor krijgt de grond meer zuurstof en komen de mossen wat losser te zitten. Daarnaast hebben we een speciaal apparaat voor de beluchting van het gras.

3. We verwijderen de mossen, het onkruid en plekken met dood gras. Hierna ontstaan er kale plekken in de grasmat.

4. Wij zaaien de kale plekken opnieuw in met graszaad, zodat het gras weer egaal wordt zonder dode plekken. Na het inzaaien van het graszaad geven we het gras ook het benodigde water en de benodigde voedingsstoffen, waardoor het weer goed kan groeien.

5. Wij adviseren u over een de juiste wijze van sproeien/bewatering.

6. Ook bemesten wij uw gazon daar waar het nodig is, zodat uw gazon altijd over voldoende voedingsstoffen beschikt.

7. We verzorgen een onkruid- en mos vrij gazon. 

8. Zo nodig gebruiken wij kalk om de zuurgraad van het gazon op peil te houden. Hiermee worden kale plekken en mos voorkomen en blijft het gazon netjes!

Tips bij gazon onderhoud

Wij hebben verder ook een aantal tips voor u om het gazon zo mooi mogelijk te houden. Na het onderhoud wat wij hebben uitgevoerd, is het namelijk belangrijk dat u uw gazon verder ook goed blijft behandelen en met een aantal dingen rekening houdt. Als u deze tips opvolgt blijft uw gazon in combinatie met ons onderhoud mooi en strak.

1. Zorg ervoor dat u trampolines, zwembaden en tenten niet de hele tijd op dezelfde plek laat staan. Verplaats deze objecten wanneer dat kan elke week.

2. Als u last heeft van ongedierte in uw gazon, probeer deze dan gelijk te bestrijden.

3. Zorg ervoor dat huisdieren zoals honden en katten hun behoefte niet doen op uw gazon.

U merkt het al, het onderhouden van een gazon is niet de meest makkelijke opgave. Wij kunnen dat voor u uit handen nemen en zo heeft u dus altijd een net en mooi gazon, zonder dat u ernaar hoeft om te kijken! Wilt u ook het gemak ervaren door ons uw gazon bij te laten houden? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen voor een gesprek en een vrijblijvende offerte op maat!
Internetbureau Duidelijk Online