Nieuw gazon aanleggen

Wilt u een nieuw gazon aan laten leggen? De Klimop staat voor u klaar.

Een professioneel aangelegd gazon 

Droomt u altijd al van een mooi gazon en wilt u nu eindelijk een nieuw gazon aanleggen? Lees dan gauw verder, wij leggen u namelijk uit waar u allemaal aan moet denken bij het aanleggen van een nieuw gazon! Het is verstandig om het aanleggen van uw gazon uit te laten besteden aan een professioneel bedrijf dat ervaring heeft met het aanleggen van een gazon. 

Een gespecialiseerd bedrijf weet namelijk precies wat er allemaal moet gebeuren en kan er dus voor zorgen dat u snel een prachtig gazon hebt! Er zijn namelijk een aantal keuzes die u zult moeten maken bij het aanleggen van een nieuw gazon. Wilt u bijvoorbeeld gras zaaien of gaat u liever voor kant-en-klare graszoden? Wij leggen u stap voor stap uit waar u allemaal rekening mee moet houden bij de aanleg van een nieuw gazon.

Waarom een nieuw gazon?

Veel mensen willen graag groen in hun tuin, ze vinden het groene gras een mooie afwisseling op bijvoorbeeld de borders en planten. Het kan zijn dat u al een gazon heeft, maar dat u niet tevreden bent met uw huidige gazon. Dan kunt u er altijd voor kiezen om uw gazon opnieuw aan te leggen op uw oude gazon, dat wel aan uw eisen voldoet. Als u al gras heeft gezaaid, kunt u dit natuurlijk ook weer opnieuw doen als u graag een mooier gazon wilt. Een gazon is namelijk niet alleen erg mooi om te zien, het is ook erg praktisch. Kinderen kunnen er namelijk goed op spelen, zonder dat ze schade maken aan de tuin. Een gazon is een zachte ondergrond wat niet doodgaat als er overheen gelopen wordt, die zachtheid is een groot voordeel voor kinderen die best wel vaak vallen. Ook voor volwassenen en huisdieren is het zachte gras erg fijn. Wilt u even zonnen, dan legt u uw handdoek op het gras en gaat u op het zachte gras liggen. Zo zijn er een heleboel redenen op te noemen waarom mensen kiezen voor een gazon in hun tuin.

Uw gazon volledig gemanaged

Als bedrijf hebben we meer dan 25 jaar ervaring opgedaan binnen ons vakgebied. Verticuteren, zaaien, onderhouden: het zit ons in het bloed. Ieder seizoen en jaar in jaar uit kunnen wij u volledig ontzorgen bij alles wat met uw gazon te maken heeft.

Gazon onderhoud

Het mooi houden van een gazon heeft alles te maken met consequent en professioneel onderhoud.
Lees meer

Gazon aanleg

Als gespecialiseerd bedrijf weten wij precies wat er allemaal nodig is voor een prachtig gazon.

Veldbloemen zaaien

Geniet langdurig van een prachtige bloemenweide en verhoog de biodiversiteit in uw tuin.
Lees meer

Graszoden of graszaden?

U heeft de beslissing genomen dat u een gazon wilt en nu zijn er twee verschillende opties waarvoor u kunt kiezen. U kunt namelijk kiezen om graszoden aan te leggen op uw gazon, maar u kunt er ook voor kiezen om gras te zaaien. Wat is nou precies het verschil en wat zijn de voor- en nadelen van beide opties?

Graszoden

Graszoden zijn matten van gras die u kant en klaar kunt kopen en laten aanleggen in uw tuin. Het aanleggen van grasmatten gebeurt erg snel en u kunt al op korte termijn genieten van uw nieuwe gazon. Ook zijn graszoden erg gebruiksvriendelijk, het is namelijk al op gelijke hoogte en het is dus makkelijker te onderhouden dan bij het zaaien van gras. Verder kunt u uit een heleboel soorten grasmatten kiezen, er bestaat bijvoorbeeld siergras, schaduwgras en ook speciaal gras om op te sporten.

Graszoden of graszaden?

Gras zaaien is een natuurlijke vorm van het aanleggen van een gazon. Wilt u een gazon van echt gras? Dan zult u het gras moeten inzaaien en langzaam laten groeien, zonder dat u er meteen gebruik van kunt maken. Wanneer het gras groeit, kunt u namelijk niet zomaar op het gras stappen, dan gaat het namelijk dood. Pas als het een tijdje groeit en het gras echt naar boven is gekomen, kunt u voorzichtig gebruik gaan maken van uw nieuwe gazon.

Er bestaan ook een heel aantal verschillende graszaden waar u uit kunt kiezen. Wilt u liever een net en strak gazon? Dan kunt u voor siergraszaad gaan. Wilt u juist geschikt gras om op te sporten? Dan kunt u beter gaan voor een graszaad dat meer geschikt is om op te sporten. Wanneer het gras eenmaal omhoog is gekomen kunnen wij dit professioneel voor u onderhouden. Zo moet het gras eens in de zoveel tijd worden gemaaid. Wij adviseren u graag in het kiezen van het soort gras voor uw gazon en wij helpen u natuurlijk ook graag met de aanleg van het gazon. Aan elk aspect is gedacht.

Graszoden - of zaden bestellen?

Wij, bij Gazon specialist De Klimop, niet alleen adviseren over graszoden of graszaden, maar u dit bij ons ook kunt bestellen?

Zo bent u volledig ontzorgd bij de aanleg van uw gazon en is er het gemak van één aanspreekpunt. 

Gazon specialist De Klimop komt graag bij u langs

Wij hebben inmiddels 25+ jaar ervaring met het aanleggen en onderhouden van gazons én het planten en onderhouden van veldbloemen. Maak gebruik van onze kennis en geniet binnen afzienbare tijd van een prachtig gazon.
06-20970734

Stappenplan gras aanleggen

Een nieuw gazon aanleggen is veel werk en moet op de juiste manier worden gedaan. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe u uw gazon aan kunt leggen, zowel het aanleggen van graszoden als het zaaien van graszaden.

1. Voorbereiden

De allereerste stap die wij uitvoeren is het voorbereiden van de plek waar u het gazon wilt hebben. We zorgen ervoor dat de plek schoon wordt en verwijderen alle planten, stronken en wortels. Daarna spitten we de bodem om en leggen we een nieuwe laag gazon-grond op de ondergrond.

2. Gras zaaien of leggen van graszoden

Nadat we de bodem hebben voorbereid, beginnen we met het zaaien van het gras of het inleggen van de graszoden.

3. Nazorg

Wanneer wij gras hebben gezaaid in uw gazon, mag u hier de eerste paar weken niet op lopen. Wanneer het gras ontkiemd is, kunt u beginnen met het gazon besproeien en nathouden. Zo droogt het gras niet uit en kan het goed groeien. Wanneer het gras eenmaal 10 centimeter lang is, kunt u beginnen met het maaien van het gras.

Wat kost het aanleggen van een nieuw gazon?

De prijzen voor het aanleggen van een nieuw gazon verschillen erg per situatie en per gazon. Zo is het ene gazon vele malen groter dan het andere en hebben ze waarschijnlijk allebei een ander doel. De kosten van het gras laten aanleggen door een bedrijf zijn natuurlijk duurder als dat u uw gazon zelf aanlegt. Het uit laten besteden van het opnieuw aanleggen van een gazon is een goed idee, u weet dan zeker dat alle stappen professioneel worden uitgevoerd en dat u binnen de kortste tijd beschikt over een mooi en strak gazon. Wij kunnen voor u een nieuw gazon aanleggen naar uw wensen, zo hoeft u zich niet druk te maken over de aanleg van uw nieuwe gazon en weet u zeker dat het resultaat mooi wordt! U kunt bij ons geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en wie weet heeft u al snel een nieuw, mooi gazon!
Internetbureau Duidelijk Online